Nieuw: ‘Qlik Sense November 2017’
Slechts twee maanden geleden presenteerde Qlik ‘Qlik Sense September 2017’ en nu is ‘Qlik Sense November 2017‘ al weer beschikbaar! In dit blog bekijken we een aantal nieuwe features zoals dynamische sheet titels, handmatige data invoer en de nieuwe connectors voor Google BigQuery en Dropbox. Lees snel verder om te ontdekken wat er allemaal is veranderd en download onderaan de pagina de gratis desktop versie van Qlik Sense November 2017!
Wat is nieuw?
Ook in de november release vinden we een hoop nieuwe functies en aanpassingen. In het overzicht hieronder zie je de belangrijkste verschillen die deze nieuwste versie met zich meebrengt, ingedeeld per gebruikerstype.
Voor eindgebruikers
Tabellen – Vanaf nu kun je ook zijwaarts scrollen in tabellen
Box Plot – ‘Color by expression’ is nu ook mogelijk bij box plots
Distribution Plot – ‘Color by expression’, bubbelgrootte en ‘jitter'(om ervoor te zorgen dat bubbels niet overlappen) zijn nu mogelijk
Combo Chart – Je kunt nu value labels tonen in combo charts
Navigatie – Navigeer vanaf nu met de tab toets op je toetsenbord
Voor App makers
Dynamische Sheet namen – Je kunt nu expressies gebruiken in de naam van een sheet
Visuele Data Preperation verbeteringen
UI based in-line data table
Data Transformation Lineage
Data verversen en toevoegen in de edit modus – De mogelijkheid om data toe te voegen en te verversen in de edit modus door op het data icoontje te klikken. Dit zorgt ervoor dat je niet vanuit de editor naar de data manager hoeft te gaan om deze herhaaldelijke taken uit te voeren
Control Calculation Condition Message – Mogelijkheid om het bericht aan te passen wat iemand ziet wanneer zij niet voldoen aan een berekeningsvoorwaarde
Voor Administrators
SAML Single Sign-on Logout
On Demand App Generation verbeteringen
Voor Developers
Introductie van Extension Certificaat Badges om de kwaliteit van extensions kenbaar te maken
Qlik Sense Cloud Specific Improvements
Linux kan nu gebruikt worden als platform voor het presenteren van demo apps in Qlik Sense Cloud
Aanhalingstekens in Set Analysis
Deze verandering(het gebruiken van enkele aanhalingstekens voor letterlijke waardes) zorgt ervoor dat je hoofdlettergevoelige zoekopdrachten kunt uitvoeren in Set Analysis. Het effect hiervan is dat aanhalingstekens in de gehele QIX engine op één vaste manier worden herkend. Het kan zo zijn dat developers voorheen enkele aanhalingstekens(‘ ‘) op andere manieren gebruikt hebben op plekken waar eigenlijk dubbele aanhalingstekens(” “) hadden moeten staan. Dit kan na de update voor problemen zorgen. Je kunt zelf kiezen of je wil dat alle apps aan deze nieuwe regel moeten voldoen of dat de oude manier door mag blijven gaan.
Meer informatie
Hardgecodeerd:
Sum( {$<Year = {2013,2014,2015}>} Sales)
Sum( {$<Country = {‘Australia’,’Canada’,’France’}>} Sales)
Zoekopdrachten:
Sum( {$<Year = {“>=2013”}>} Sales)
Sum( {$<Country = {“Austr*”}>} Sales)
Sum( {$<Customer = {“=Sum(Sales)>100000”}>} Sales)
Dit zal niet meer werken:
Sum( {$<Country = {‘Austr*’}>} Sales)
Dit is hoe het nu moet:
Sum( {$<Country = {“Austr*”}>} Sales)
Qlik Connectors
Nieuwe Web Connectors – De volgende web connectors zijn beschikbaar in Qlik Sense Cloud Business en toegevoegd in Qlik Sense Cloud Business trials en abonnementen: Facebook Insights, Microsoft Dynamics CRM, SugarCRM, Survey Monkey, MailChimp, Bit.ly, Slack. Facebook Pages en Google Analytics geven nu toegang aan extra tabellen. Deze connectors zijn al beschikbaar voor Qlik Sense Enterprise.
Redshift, Google BigQuery en Dropbox– Nieuw in november voor Qlik Sense Cloud Business: Redshift en Dropbox. Nieuw in november voor Qlik Sense Enterprise: Redshift, Google BigQuery en Dropbox.
Zelf een kijkje nemen?
Ben je benieuwd naar ‘Qlik Sense November 2017’? Download dan de gratis Desktop versie door onderstaand formulier in te vullen. Wil je meer weten over deze software update? Bekijk dan de Release Notes.